Wij zijn codekick

Updates & insights
uit de digitale wereld


Scroll en lees onze blogposts

Hoe ook jij kan overschakelen naar een efficiënte Digital Workspace

9/05/2018Heb je jezelf ook al eens afgevraagd hoe je jouw organisatie nu efficiënter kan laten werken? Vast wel. Hiervoor greep je waarschijnlijk naar allerlei tools die je hierbij kunnen helpen. Maar zijn die tools wel zo efficiënt zoals je denkt? Wat is nu de reden dat een efficiënte digital workspace opzetten zo complex is? Waarom werkt je digital workspace niet zoals jij dat wil? En hoe kom je wel tot een efficiënte omgeving?

Lees de blogpost

Ben jij echt klaar voor Mobile First Index?

14/02/2018Er is al heel wat over verschenen, want Google kondigde deze update als test al aan eind 2016! Ook wij besteedden er al aandacht aan op onze blog. En als je nog geen actie hebt ondernomen, is dat waarschijnlijk omdat jouw website goed is opgesteld. Niet waar? Of daar ga jij toch vanuit. Maar heb je het ook gecontroleerd? Zelfs als je een mobiele site hebt, kan een check nuttig zijn om alle risico’s te ontlopen. Welke elementen dien je te controleren, welke risico’s loop je nu echt en hoe kan je dat allemaal controleren? 

Lees de blogpost

De dood van Helvetica, de geboorte van lettertypes op maat

18/01/2018Ooit ’s werelds grootste font is niet meer. Of tenminste daar lijkt het toch op. Want als we de trends volgen, dan is een lettertype op maat helemaal in. Er was een tijd (eigenlijk nog maar enkele jaren geleden) dat het moeilijk was om een uur van de dag door te komen zonder met Helvetica in aanraking te komen. Apple gebruikte het font als systeemlettertype op mobiele en desktop toestellen én het was het standaardlettertype voor meer dan 50% van het web en de wereld van design in het algemeen.

Lees de blogpost

De meest gezochte zoekopdrachten van de Belgen in 2017

13/12/2017Naar goede gewoonte onthulde Google de meest trending zoekopdrachten van 2017 voor België en de rest van de wereld. Google Trends bracht de zoekopdrachten die de sterkste en snelste stijging kenden in vergelijking met 2016 in kaart en maakte een overzicht van wat er dit jaar hot was. Volgens Michiel Sallaets, Communications Manager Google Benelux, laten de overzichten van trending zoekopdrachten goed zien wat een land het afgelopen jaar heeft beziggehouden.

Lees de blogpost

Conversion Day 2017: de weg naar meer conversies

1/12/2017Conversion Day vond dit jaar plaats in Autoworld Brussel: een prachtige locatie aan het Jubelpark waar honderden wagens keurig afgestoft naast elkaar gestald staan. De geschiedenis van de automobielsector stond er in pril contrast met de toekomst van online en digital marketing. En hoewel beide onderwerpen even boeiend zijn (tenminste voor een autoliefhebber als ik), gaan we het hier over digital marketing hebben. Over wat ik aan insights en inspiratie mee naar huis nam.

Lees de blogpost

Google zet wachttijden bij zoekresultaten restaurants

8/11/2017Als het om een lekker bord pasta of een perfect gebakken steak gaat, durven mensen weleens lang te wachten om maar van hun favoriete comfort food te kunnen genieten. Om toch een beter inzicht te geven in hoe lang je precies moet wachten gaat Google binnenkort bij zoekresultaten van restaurants tonen hoe lang het gebruikelijk duurt om een tafel te krijgen zonder reservering. De functie moet ook zijn weg vinden naar Google Maps.

Lees de blogpost